Echipa

Andra Militaru
Andra Militaru
Profesor învățământ preșcolar
 - Grupa Mijlocie "Libelule"
- Gradul Didactic II

Am început să „profesez” încă din copilărie, atunci când, în toate jocurile, eu eram învățătoarea păpușilor. Pentru că visul acesta era adânc înrădăcinat în mintea și inima mea, am decis să urmez cursurile unui liceu care îmi va da mai multe informații despre această profesie. Astfel, liceul l-am făcut la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, orașul meu de suflet, având dublă specializare – învățătoare și educatoare. Deși cariera și definitivatul în învățământ au fost promovate ca învățătoare, am considerat ca fiind o provocare și mai mare profesia de educatoare, gingășia și inocența celor mici atrăgându-mă încă din perioada practicii pedagogice.

Așa cum toți ne dorim la un moment dat altă carieră, altă profesie, am absolvit Facultatea de Drept și Științe Politice în cadrul Universității „Valahia”, Târgoviște. Continuând să profesez ca învățătoare/ educatoare chiar și în anii studiilor universitare, am realizat că nu mă pot desprinde de cei mici, că sunt cu adevărat menită pentru această profesie. Așadar, la începutul anului 2014 m-am alăturat cu entuziasm Echipei Smart Steps și, zi după zi, fiecare copilaș care sosește în grupa îmi amintește faptul că acesta este locul în care trebuie să fiu.

Aplicând metodele și principiile asimilate în cadrul pregătirii suplimentare în metodologia aplicării alternativei educaționale „Step by Step”, precum și în cadrul cursurilor de perfecționare a activității didactice la care am participat, am realizat că o adevărată educație pornește de la vârste fragede, asigurând cunoștințelor transmise caracterul practic- educativ. Tocmai de aceea, m-am implicat în proiecte care dau aplicabilitate tuturor informațiilor și cunoștințelor pe care copiii le asimilează.

Va aștept să pășiți cu Smart Steps în Grupa Buburuzelor!

dav
Andreea-Laura Durkan
Profesor învățământ preșcolar 
- Grupa Mare "Steluțe"
- Gradul Didactic I

A fi educatoare este cea mai frumoasă și nobilă profesiune, care nu seamănă cu nicio alta, o meserie care nu se părăsește seară odată cu hainele de lucru. Sunt puține meserii care cer atâta competență, dăruire și umanism precum cea de educatoare, pentru că doar în câteva se lucrează cu un material atât de prețios și de sensibil precum omul în devenire.

De mic copil am prins drag de această meserie, avându-i ca model pe părinții mei, pe mama (cu o experiență de 45 de ani în învățământul preșcolar) și tata (cu același număr de ani în învățământul primar și gimnazial), oameni cu suflet mare și chip blând, de la care am învățat că a înzestra copiii cu știință pare un lucru relativ ușor, dar a forma oameni în plinătatea cuvântului este deosebit de greu, dar cu satisfacții sufletești pe măsură.

Am absolvit Liceul Pedagogic în anul 2006 cu dublă specializare (educatoare-învățătoare), am absolvit cursurile Universității Babeş-Bolyai – Facultatea de Comunicare şi Relații Publice, Cluj-Napoca și mi-am încheiat studiile post universitare cu un program de master în cadrul Universității Dimitrie Cantemir din București.

Experiența mea în învățământul preșcolar privat este de 13 ani, în anul 2012 obțînând gradul didactic definitiv în învățământ. Pe parcursul anilor am participat la cursuri de perfecționare continuă, la workshop-uri privind noile metode de predare în limba engleză, am colaborat cu profesori vorbitori nativ  de limba engleză, m am implicat activ împreună cu copiii în diverse proiecte educative în parteneriat cu UNESCO și am participat la diferite concursuri de cultură generală pentru copii.

Când am trecut prima dată pragul grădiniței SMART STEPS am știut că aici este și locul meu; am găsit un mediu cald, primitor cu oameni frumoși. Am cunoscut copii veseli, pozitivi și curioși care care m-au cucerit deopotrivă. Doresc să va asigur de calitatea actului educațional, iar metodele pe care abordez în cadrul activităților de la grupa vizează atât formarea de priceperi și deprinderi, cât și atitudini ce țin de dezvoltarea socio-emoţionala, dezvoltarea cognitivă, dezvoltarea fizică în acord cu particularitățile de vârstă și individuale ale copiilor.

Daiana Cimpoeşu
Maria-Daiana Cimpoeșu
Profesor învățământ preșcolar 
- Grupa Mare "Albinuțe"
- Gradul Didactic Definitiv

“Educatoarea este persoana care seamănă cu înțelepciune si culege cu răbdare!”

Misiunea noastră este de a-i ajuta pe copii să descopere lumea cu pași mici, pentru a învăța să trăiască în ea.

Am ales acestă meserie deoarece întotdeauna mi-am dorit să devin un ajutor în formarea și dezvoltarea oamenilor. Astfel, în anul 2019 am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar având dublă specializare, învățătoare și educatoare. Cu migală, răbdare, pasiune și tact pedagogic am pornit pe acest drum, spre a educa copiii, a-i învăța să simtă, să descopere, să asculte și să se facă ascultați.

Grădinița Smart Steps este un loc minunat unde cei mici învață să facă pași inteligenți, alături de oameni care sfințesc acest tărâm magic și plin de culoare!

Irina Enuş
Cristina-Irina Enuș
Profesor învățământ preșcolar 
- Grupa Mica "Ursuleți"  
– Gradul Didactic Definitiv

Dragostea pentru copii și jocurile copilăriei mele, în care deseori jucam rolul educatoarei sau învățătoarei, m-au determinat să merg pe drumul acesta, să descopăr împreună cu cei mici această frumoasă lume și să ne bucurăm de ea prin nenumărate jocuri, activități si experiențe, menite să le formeze abilități, aptitudini și deprinderi. 

In tot acest timp, momentele frumoase vor fi puse într-o „trăistuță”, care va însoți copilul de-a lungul vieții sale.

M-am alăturat Echipei Smart Steps, unde am fost întâmpinată de oameni buni, plini de căldură și de unde nu mi-aș mai dori să plec vreodată!

Lucica Busatovici
Lucica Bușatovici 
–  Profesor engleză

Absolventă a Facultății de Limbi Străine a Universității Valahia din Târgoviște, specializarea Engleză – Română, în urmă cu câțiva ani, nu bănuiam pe atunci că a fi profesor de engleză poate fi o ocupație potrivită pentru mine.

După absolvirea facultății, fiind prima oportunitate a momentului pentru a profesa, am constatat că fiecare zi care trecea că profesor, iubirea pentru copii și dorința de a investi în educația “celor de mâine”, m-au determinat să mă perfecționez încontinuu și să descopăr cât mai bine tainele pătrunzătoare din cadrul gândirii și comportamentului copiilor.

Am înțeles încă de la început că acest lucru nu este ușor, dar atâta timp cât este îndeplinit cu dragoste și dedicare, rezultatele sunt uimitoare, iar satisfacția morală personală depășește orice!

Așadar, la Smart Steps am ajuns imediat după absolvirea facultății și iată-mă și astăzi tot aici, motivată de feedback-ul pozitiv primit, atât din partea copiilor, cât și a părinților și colegelor cu care fac echipa!