Sporturi recomandate pentru copilul cu varste de gradinita.

Sporturi recomandate pentru copilul cu varste de gradinita

La prescolari, o dezvoltare fizica armonioasa este la fel de importanta ca si o dezvoltare intelectuala sau emotionala. Un corp sanatos, care a crescut intr-un mod echilibrat va ajuta la pastrarea unei stari bune de sanatate si la desfasurarea activitatilor educative si de joaca in cele mai bune conditii.

Exista tabele orientative cu limite minime si maxime pentru greutate si inaltime in functie de varsta copilului. Ele reprezinta mediile observate pe esantioane mari de populatie, de aceea mai sunt si exceptii de copii care nu se incadreaza.  Aceasta situatie nu ar trebui sa panicheze parintii ci doar sa le atraga atentia pentru o oservare mai buna a obiceiurilor alimentare a copilului, a starii sale de sanatate si nu in ultimul rand a programului zilnic, care trebuie sa fie variat si adecvat varstei.

Cele doua componente de baza pentru o crestere sanatoasa sunt alimentatia si activitatile sportive. Sportul trebuie sa fie prezent in viata copilului inca din primele luni (poate chiar de cand acesta este in uter daca mamicii I se permite de catre medic participarea la activitati sportive usoare care o vor ajuta chiar la momentul nasterii).

Daca in primii ani de viata nu toti parintii se mobilizeaza si pornesc in cautarea activitatilor sportive adaptate varstelor mici, in etapa prescolara cand copilul abunda de energie, este absolut necesar ca acesta sa aiba acces la diverse ore de sport.

Gradinita Start for Kids tine cont de recomandarile specialistilor in privinta importante activitatilor sportive pentru copiii prescolari, de aceea a inclus in programa activitati de exercitii sportive. Atunci cand vremea va permite, ele se vor desfasura in aer liber pentru ca micutii sa beneficieze de influenta pozitiva a mediului asupra sanatatii.

De asemenea, la gradinita particulara Start for Kids copiii au posibilitatea de a opta pentru cursuri suplimentare de dans si gimnastica aerobica. Aceste activitati presupun un efort fizic moderat si sunt considerate ca fiind foarte potrivite pentru etapa de dezvoltare fizica si psihica a copilului de gradinita.

Activitatile sportive moderate sunt recomandate prescolarilor deoarece stimuleaza cresterea in inaltime si pofta de mancare. De asemenea, intaresc oasele, articulatiile si tonifiaza muschii.

Cursurile de dans si de gimnastica aerobica, pe langa beneficiile mentionate mai sus, binedispun copilul, exact ca intr-o joaca. Acesta face sport distrandu-se in acelasi timp. Increderea in sine, dezinvoltura si dezvoltarea personalitatii sunt si ele stimulate in mare masura.

In cadrul activitatilor sportive copilul intelege si invata sa lucreze in echipa, sa relationeze cu antrenorul si colegii de grupa.

Avand in vedere importanta si numeroasele beneficii pe care activitatile sportive le aduc in viata copilului de gradinita, gradinita Start for Kids incurajeaza copiii sa faca sport regulat si intr-un cadru sigur, sub atenta indrumare a specialistilor.

Importanta calificarii personalului didactic de la gradinita.Benefiicile cursurilor de dans de la gradinita.