Nicoleta Cotacu - Profesor in invatamant prescolar – Grupa mijlocie “Puisori”

  • Când eram eleva în clasa a VII-a, un unchi m-a întrebat: “Ce iți dorești să devii când o să fii mare?” iar eu i-am răspuns foarte mândră: “Educatoare!”. Se spune că la vârsta de 14 ani, copilul are nevoie de îndrumarea adulților din jurul lui, pentru a prinde aripi spre drumul profesional care îl așteaptă, însă eu sunt de părere că atunci când este vorba de pasiune, acesta are nevoie de încrederea celor din jur și de libertatea de a alege.
    Faptul că am urmat Liceul Pedagogic “Matei Basarab” din Slobozia și că am obținut cunoștințele necesare profesiei de educatoare, nu consider că este doar un vis împlinit, ci și un dar de a înțelege COPILUL și o menire de a-i fi alături atunci când are nevoie de mine. De aceea, studiile cu care am continuat dezvoltarea mea în acest sens au fost: Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihopedagogie Specială și Masteratul Terapia Logopedică în Procesele de Comunicare, specializarea logopedie.
    Alături de Echipa SMART STEPS, cladim impreuna o lume în care micii copii de astăzi să devină oamenii Mari din viitor, acest proces nefiind lipsit, însa, de distracție, voie bună, activități creative și interesante.