Benefiicile cursurilor de dans de la gradinita.

Benefiicile cursurilor de dans de la gradinita

Pe langa pregatirea educationala a prescolarilor, activitatile sportive se bucura de aceeasi importanta pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a copilului atat din punct de vedere fizic cat si psihologic.

Una dintre cele mai benefice activitati sportive potrivite pentru etapa prescolara este dansul.  Din acest motiv gradinita particulara din Sectorul 1 Start for Kids a inclus orele de dans in programa sa.

La gradinita Start for Kids orele de dans au loc in prima parte a zilei, astfel incat toti copiii vor beneficia de avantajele participarii, indiferent ca sunt inscrisi pentru programul scurt ori programul lung al gradinitei.

Cursul de dans este una dintre activitatile preferate ale copiilor. In cadrul orelor, copiii invata ce inseamna disciplina, lucrul in echipa, tinuta corecta a corpului, intr-un mod foarte distractiv.

Intre 4 si 6 ani, copiii sunt la varsta potrivita pentru a invata sa se coordoneze, sa pastreze ritmul, sa fie suficient de atenti pentru a realiza mici coregrafii adaptate varstei lor. Astfel, realizeaza ca dansul poate fi de mai multe feluri si incep sa constientizeze ca au preferinte si inclinatii spre anumite tipuri de dans.

In timpul orelor de dans, copiii isi consolideaza increderea in sine, devin mai dezinvolti si mai putin timizi. De asemenea, comunicarea cu ceilalti colegi este intarita prin elemente nonverbale cu ajutorul tehnicilor de coordonare cu cei din jur.

Chiar si orele de dans alterneaza cu joaca, atfel incat antrenorii sa poata mentine interesul copilului la un nivel ridicat si sa elimine plictiseala ce poate aparea foarte repede la aceste varste.

Cursul de dans stimuleaza creativitatea si imaginatia copiilor. Acestia sunt incurajati sa participe activ la noi concepte coregrafice sau la alcatuirea tinutelor potrivite pentru diverse tipuri de dans.

Din punct de vedere fizic, dansul face parte din categoria activitatilor sportive cu efort moderat. Protejeaza sistemul cardiovascular al copilului deoarece stimuleaza pomparea corecta a sangelui. Mentine un metabolism activ.

Dansul antreneaza musculatura corpului intr-un mod echilibrat, asemenea inotului. Stimuleaza cresterea in inaltime si dezvoltarea fizica armonioasa. Creste flexibilitatea, elasticitatea corpului si intareste incheieturile. De asemenea cursurile de dans cresc forta copilului in maini si picioare si stimuleaza o buna oxigenare a organismului.

Gradinita Start for Kids se afla in Bucuresti, in cartierul Primaverii, in apropiere de Televiziunea Romana. Gradinita ofera educatie de calitate, prin intermediul personalului didactic cu pregatire inalta in domeniu si experienta vasta in lucrul cu copiii.

Gradinita particulara Start for Kids este realizata cu fonduri europene si respecta cele mai inalte standarde din domeniu. Copiii inscrisi la gradinita beneficiaza de mobilier nou, resurse materiale moderne si conditii excelente pentru desfasurarea activitatilor de gradinita.

Sporturi recomandate pentru copilul cu varste de gradinita.