Andra Militaru – Profesor invatamant prescolar, Grupa mare "Albinuțe"

  • Am inceput sa „profesez” inca din copilarie, atunci cand, in toate jocurile, eu eram invatatoarea papusilor. Pentru ca visul acesta era adanc inradacinat in mintea si inima mea, am decis sa urmez cursurile unui liceu care imi va da mai multe informatii despre aceasta profesie. Astfel, liceul l-am facut la Colegiul National „Constantin Cantacuzino” din Targoviste, orasul meu de suflet, avand dubla specializare – invatatoare si educatoare. Desi cariera si definitivatul in invatamant au fost promovate ca invatatoare, am considerat ca fiind o provocare si mai mare profesia de educatoare, gingasia si inocenta celor mici atragandu-ma inca din perioada practicii pedagogice.

    Asa cum toti ne dorim la un moment dat alta cariera, alta profesie, am absolvit Facultatea de Drept si Stiinte Politice in cadrul Universitatii „Valahia”, Targoviste. Continuand sa profesez ca invatatoare/ educatoare chiar si in anii studiilor universitare, am realizat ca nu ma pot desprinde de cei mici, ca sunt cu adevarat menita pentru aceasta profesie. Asadar, la inceputul anului 2014 m-am alaturat cu entuziasm Echipei Smart Steps si, zi dupa zi, fiecare copilas care soseste in grupa imi aminteste faptul ca acesta este locul in care trebuie sa fiu.

    Aplicand metodele si principiile asimilate in cadrul pregatirii suplimentare in metodologia aplicarii alternativei educationale „Step by Step”, precum si in cadrul cursurilor de perfectionare a activitatii didactice la care am participat, am realizat ca o adevarata educatie porneste de la varste fragede, asigurand cunostintelor transmise caracterul practic- educativ. Tocmai de aceea, m-am implicat in proiecte care dau aplicabilitate tuturor informatiilor si cunostintelor pe care copiii le asimileaza.

    Va astept sa pasiti cu Smart Steps in Grupa Albinuțe!